Kultainen venla 2016 palkitut

13.01.2017

Voittajat valitsi TV-alan ammattilaisista koostuvaa Televisioakatemia ry:n jäsenistö. Yksittäisistä ohjelmista eniten palkintoja keräsi Fisher King Production Oy:n Yle TV1:lle tuottama ja kansainvälisestikin menestynyt draamasarja Sorjonen. Se voitti parhaan draamasarjan palkinnon ja Anu Sinisalo ja Ville Virtanen palkittiin parhaina näyttelijöinä vahvoista suorituksistaan.

Rabbit Films Oy:n useasta kotimaisesta tv-formaatista palkittiin erityisolosuhteissa kuvattu Huippujengi, jota esitettiin MTV3-kanavalla.
 
Suuri yleisö sai äänestää parasta tv-ohjelmaa ja tv-esiintyjää. Yleisöääniä annettiin ennätykselliset
86 113 ja parhaaksi esiintyjäksi äänestettiin jo kolmatta kertaa Arman Alizad. Parhaaksi ohjelmaksi äänestettiin myös katsojaluvuilla hyvin menestynyt sairaalasarja Syke, josta on tehty ”Syrror”-nimellä re-make tuotanto Ruotsin TV4:lle.
 
Kultainen Venla ‐palkinnot jaettiin näyttävästi 13.1.2017 Suomen Kansallisoopperassa ja tilaisuus televisioitiin suorana lähetyksenä Yle TV2-­kanavalla. Tilaisuuden juonsi stand up -koomikko ja radiopersoona Ali Jahangiri. Gaalan house bandina esiintyi Don Johnson Big Band ja solistivierainaan Suomen ykkösbeatboxaaja Felix Zenger ja kitaraihme Petteri Sariola.  
 
 
KULTAINEN VENLA OHJELMAPALKINNOT 2016
(sulkeissa ensiesityskanava ja tuotantoyhtiö)


OHJELMAKATEGORIAT:
1. Ajankohtais- ja asiaohjelma
Arman Pohjantähden alla (Nelonen, tuotanto Armanin Maailma Oy)

2. Draamasarja
Sorjonen (Yle TV1, tilaaja Yle Draama, tuotanto Fisher King Production Oy)
 
3. Keskusteluohjelma
Marja Hintikka Live (Yle TV2, tuotanto Yle Asia)
 
4. Komedia- ja sketsiohjelma
Noin viikon uutiset (Yle TV2, tuotanto Yle Kulttuuri)

5. Lasten- ja nuortenohjelma
Sekasin (Yle TV2, tilaaja Yle Lapset ja nuoret, tuotanto It´s Alive Films Oy)
 
6. Lifestyle-ohjelma
Sukulan suojatit (Nelonen, tuotanto Moskito Television Oy)
 
7. Kilpailureality
Huippujengi (MTV3, tuotanto Rabbit Films Oy)

8. Seurantareality
Kadonneen jäljillä (Nelonen, tuotanto Aito Media Oy)
 
9. Musiikkiviihde
SuomiLOVE 3. kausi (Yle TV1, tilaaja Yle Kulttuuri, tuotanto Warner Bros. International Television Production Finland Oy)

10. Viihdeohjelma
Sohvaperunat (Yle TV2, tilaaja Yle Kulttuuri, tuotanto Endemol Shine Finland Oy)


KULTAINEN VENLA TEKIJÄPALKINNOT 2016

Vuoden käsikirjoittaja
Tiina Lymi
(Kohtuuttomuuksia)

Vuoden ohjaaja
Niko Nykänen
(Voice of Finland, Emma Gaala, Kultainen Venla, Talent Suomi suorat lähetykset)

Paras miesnäyttelijä
Ville Virtanen
(Sorjonen)
 
Paras naisnäyttelijä
Anu Sinisalo
(Sorjonen)
 
KULTAINEN VENLA ELÄMÄNTYÖPALKINNOT 2016

Televisioakatemian hallitus myönsi elämäntyöpalkinnot tänä vuonna Arvi Lindille ja Pertti ”Humppis” Humppilalle.
 
Koko kansan suosikki Arvi Lind aloitti työnsä Yleisradiossa jo 60-luvulla. Päätyönsä ohella hän esiintyi vuosien varrella viihde-, opetus- ja lastenohjelmissa, myös elokuvissa sekä toimi kouluttajana ja suomen kielen huoltajana. Tänäkin vuonna hän on vielä mukana Ylen Uutisluokka -mediakasvatushankkeessa ja pelaa aktiivisesti jääkiekkoa tv-alan ZOOMI-joukkueessa. Päätyönään hän oli Ylen Uutisankkuri ja loistavasta suoriutumisesta katsojien edessä kertoo hyvin se tosiseikka, että Valittujen Palojen vuonna 2013 teettämässä tutkimuksessa hän oli luotettavin uutisankkuri, vaikka hän oli silloin ollut eläkkeellä jo lähes kymmenen vuotta.
 
Pertti ”Humppis” Humppila aloitti uransa toimittaja-juontajana MTV:n legendaarisessa viihdetoimituksessa 8.10.1985. Silloin katsottiin lauantaisin hänen toimittamiaan "Kenen kaapissa seisot" ja "Lauantaitanssit" -viihdemakasiineja. Hän teki myös Peter von Baghin kanssa MTV:lle Suomen itsenäisyyden 70-vuotisjuhlaohjelman "Tämä on Suomi." Omaksi viihteen korkeakoulukseen Humppila nimeää MTV:n ja Ryhmäteatterin yhteistuotannon "TABU", jossa hän oli toimittajana. Suomen kaunottariin hän tutustui 15 vuotta kestäneen missikisaputkensa aikana niin toimittajana kuin ohjaajana. Levyraatia hän ohjasi kolmella vuosikymmenellä sekä Jukka Virtasen, että Ruben Stillerin juontaja-aikana. Humppilan ohjaajan krediittilista on pitkä ja sisältää mm. "Frank Pappa Late Night Show´n, "Ei itketä lauantaina", "Tulisuudelma", "Play Back", "Leidit lavalla", "Tie tähtiin", "Iskelmäprinssi", "Lapinlahden linnut", "Late-show", "Anteeksi kuinka?", "Hecumania", "Greed", "Suomen paras", "Kuutamolla" ja lukuisat "Tattoo"-showt ja Telvis-gaalat. Vuodesta 2000 alkoi realitysarjan "Suuri Seikkailu" suunnittelu, jota seurasi huikea viiden kesän seikkailu - työtä vuorotta ja ohjelmaa ulos päivittäin. Humppilan itsensä mielestä uran huippuaikoja! Toistaiseksi viimeinen iso käsikirjoitus ja ohjausurakka hänellä oli "Tartu Mikkiin" -ohjelma, jota kertyi runsaat kahdeksan vuotta ja 260 ohjelmaa! Työkaverit kuvaavat häntä erittäin sydämellisenä, hyväntuulisena ja aina tyynen rauhallisena. Oli tilanne mikä tahansa hän lausahti ”Ei tässä mitään, no panic!”
 
 
KULTAINEN VENLA YLEISÖPALKINNOT 2016
 
PARAS TV-OHJELMA
Syke
 
PARAS ESIINTYJÄ
Arman Alizad
 
Televisioakatemian hallitus ja esituomaristo
 
Kultainen Venla ‐kilpailun esituomaristoon kuuluivat Televisioakatemian hallituksen jäsenet Antti Väisänen, Ville Toivonen, Riku Saaranluoma, Ani Korpela, Marko Karvo, Katja Santala, Elina Mustelin ja Stiina Laakso sekä erikseen kutsuttuina asiantuntijoina Laura Friman, Katri Manninen, Kati Royle, Niko Nykänen, Matleena Saarensalmi-Hintikka, Joona Kortesmäki, Vilja Roihu ja Jan-Aslak Leino. Heidän laatimansa shortlistan perusteella Televisioakatemian jäsenet valitsivat lopulliset voittajat.